Bret Brothers

Zdravíme všechny milovníky burgundských vín

Získali jsme pro Vás dlouho očekávanou alokaci ze špičkové domény Bret Brothers a La Soufrandière, na kterou vždy dlouho čekáme. Tato alokace je pro nás velmi vzácná, protože vína z této usedlosti patří mezi ty nejlepší z Pouilly-Vinzelles. Jsou lahodná, koncentrovaná a dlouhověká!

Nejdřív nám dovolte v krátkosti představit vinařství, následně se vrhneme na žhavé novinky Bret Brothers a La Soufrandière!

La Soufrandiére je usedlost v burgundském městečku Vinzelles. Dědeček současných představitelů ji zakoupil v roce 1947 s jedním hektarem vinic. V současnosti La Soufrandiére hospodaří s 11 ha.

Toto rodinné vinařství vedou dva bratři Jean-Gillaume Bret a Jean-Philippe Bret (nejmladší bratr Marc-Antione bohužel tragicky zahynul).

Po svých studiích na vinařské škole vnesli do vinařství nový směr. V roce 1998 vystoupili z družstva a začali hospodařit organicky a biodynamicky.

V roce 2001 založili négociantskou doménu Bret Brothers. Hrozny pro vína Bret Brothers nakupují od biodynamických pěstitelů. Sami sklízejí vybrané hrozny z dobře položených vinic a starých keřů.

V roce 2006 získali certifikaci Bio a Demeter.

Bratři Bretové se snaží o co nejpřírodnější produkt, a proto minimalizovali množství síry pouze na 40- 50 mg/l (certifikace Demeter povoluje 90 mg/l a certifikace BIO až 120 mg/l; vína bez certifikace mohou obsahovat až 210 mg/l celkové síry!)

V roce 2019 zavedli řadu „Cuvée Zen“. Po celou dobu zpracování a výroby až do lahvování vín této řady nepřidávají žádnou síru. Ve výsledném víně je pak max. 10 mg/l celkové síry.

Copyright © 2024 DEGUSTATION, All rights reserved.

Přihlašte se k odběru novinek

Buďte vždy v obraze