Renato Fenocchio
Renato Fenocchio
Itálie - Barbaresco
Milva a Renato pocházejí oba z vinařských rodin. Vzali se v roce 1990 a rozhodli se pěstovat a vyrábět víno bez fungicidů, pesticidů a herbicidů. S tím nesouhlasili jejich rodiny a oni se rozhodli vybudovat své vlastní vinařství. V roce 1993 začali kupovat první vinice a vybavení pro nové vinařství. Prvních 8 let prodávali hrozny do jiných vinařství, v roce 2001 začali vyrábět své vlastní víno. V garáži svého kamaráda udělali svou první produkci 1349 lahví.
V roce 2005 si konečně vydělali peníze na výstavbu svého malého vinařství, které si z velké části i sami vystavěli. V té době koupili i pár vinic, některých i velmi starých. Dnes mají vinice pro Dolcetto d’Alba, Barbera d’Alba, Langhe Arneis, v oblasti Barbaresco 5 různých crus, všechny s velmi odlišným charakterem, vůní i chutí oproti ostatním producentům této oblasti.
Dnešní produkce je okolo 40 000 lahví ročně, vyrobených pouze z nejlepších hroznů, ostatní hrozny se prodají do jiných vinařství. 80 % lahví je prodáno do zahraničí, kde je biodynamická produkce žádanější než v Itálii. Největší odběratelé jsou USA včetně Bílého domu.