Laurent Bénard - Champagne

Laurent Bénard

Francie - Champagne

Historie domu Laurent Bénard sahá až do roku 1878, kdy pradědeček současné generace vinařů založil Champagne Benard-Pitois. Rodina již po tři generace sídlí v městečku Mareuil-sur-Aÿ a vlastní 10 hektarů vinic s klasifikací 1er Cru. Byl to právě Laurent Benard, který se rozhodl pro radikální změnu v přístupu k půdě a vínu samotnému. Se svou ženou Michelle v roce 1989 vybrali 2,45ha nejlepších vinic a začali na nich pracovat biodynamicky, tedy bez použití chemie a s respektem k biodynamickému kalendáři. O šest let později nesla jejich práce první ovoce v podobě certifikování 1 ha na bio od společnosti ECOCERT. Dalším mezníkem byl rok 2009, kdy se povedlo certifikovat celých 2,45ha na BIO, a to dle přísných regulí AB (Agriculture Biologique).

Byl to právě rok 2009, kdy začali spolupracovat s největším odborníkem na přírodní vína, použití biodynamiky ve vinařství a na vinici, s panem Hervé Jestinem. Za jeho pomoci začali vyrábět první vína pod značkou Laurent Benard. Jejich cuvée Vibrato je dokonce vyrobeno bez použití rostlinné i jakékoli jiné síry. Vína vyrobena touto unikátní metodou vyžadují dokonalou práci na vinici i ve sklepě, koncentrované a zcela zdravé hrozny. Jsou však celistvým odrazem terroiru vinic, ze kterých pocházejí. Jsou velmi čistá, lahodná, charakterní, unikátní.

Doporučujeme si na vína z Champagne Laurent Benard udělat čas. Jsou velmi koncentrovaná a komplexní. Otevřením 2-3 hodiny před podáváním se Vám odvděčí neuvěřitelným spektrem vůní a chutí.

Přihlašte se k odběru novinek

Buďte vždy v obraze