HERVÉ JESTIN

Hervé Jestin nás informoval, že příští rok bude po dlouholetém zrání připraven nový ročník Champagne Jestin – první certifikované biodynamické prestižní cuvée oblasti Champagne. Zatím neprozradil, o jaký ročník půjde. Ten, kdo už s námi Hervého sleduje delší čas, jistě ví, že pro své jedinečné cuvée vybírá opravdu ty nejlepší ročníky! A ještě si musíme vydržet minimálně 10 let, než ho vypustí do světa. Ale my si vždy rádi počkáme, protože tato vína opravdu stojí za to!!

Zároveň nám Hervé nabídl možnost objednání posledních lahví Champagne Jestin ročníku 2009 i monopolního cuvée Clos de Cumières 2012.
Skvělá zpráva je, že ceny zůstávají stejné jako minulý rok!

Champagne Jestin i Clos de Cumières je možné objednat po jedné lahvi. Při objednáni šesti kusů jsou vína balena do originálních dřevěných beden (OWC – original wooden case).

Hervé Jestin je nejpovolanější enolog oblasti Champagne. Dlouhá léta byl dvorním enologem Champagne Duval Leroy, dnes je konzultantem špičkových vinařství po celém světě, a to hlavně v oblasti biodynamického pěstování révy a výroby vín. Navíc se stará o své vlastní vinice, a tak dohnat tohoto rozlítaného muže je někdy dosti těžké. Proto je pro nás vždy velkou radostí, když od něj dostaneme zprávu, jako minulý týden. 

Champagne Jestin je vyrobeno z certifikovaných hroznů (Pinot noir a Chardonnay) špičkových malých vinařů, je školeno v sudech po Premier Grand Cru Classé Château Margaux z Bordeaux. Lahve pro obě vína jsou navrženy tak, aby v nich energie proudila ideálním tokem a víno tak udržovala v té nejlepší kondici.
Champagne Jestin zraje 11 let na kalech, dozáž je 0 gramů cukru. 

Champagne Clos de Cumières z monopolní lokality (podobně jako Romanée Conti v Burgundsku) je považováno za kapalný ekvivalent Fibonacciho frekvence, která vyjadřuje matematický popis harmonie vyskytující se často v přírodě. (Cena 6.765,- je rovněž jedno z čísel Fibonacciho posloupnosti)
Vína pro toto unikátní cuvée zrála v nerezových sudech vyložených 24-karátovým zlatem a eliptických hliněných nádobách, ve kterých je zajištěn ideální tok energie.
A přestože toto Champagne leželo v lahvích deset a půl let na kvasinkách, je neuvěřitelně dynamické a hravé a má spoustu energie na další zrání. Působí na nás svou čistotou jako vybroušený diamant.

Jak sám Hervé říká: „Vyrábím víno pro lidi.“ A my můžeme potvrdit, že chvíle strávené s jeho víny si opravdu užijete.

Na závěr sdílíme odkaz na krátké video s Hervé Jestinem:

Copyright © 2023 DEGUSTATION, All rights reserved.

Přihlašte se k odběru novinek

Buďte vždy v obraze