Chateau Roquefort

Vína z francouzské vinařské oblasti Bordeaux!!

Když manželé Jean a Christiane Bellanger koupili v roce 1976 usedlost Roquefort, doslova se do tohoto místa zamilovali. Zámeček, který dříve obývali francouzští malíři, osázeli 30 hektary vinné révy. 

Z Chateau Roquefort jsme pro Vás vybrali tři vína, která jsme vyhodnotili jako nejlepší volba v poměru cena-kvalita.

Když se řekne Bordeaux, většina lidí si představí červené vínoChateau Roquefort Rouge! Víno, které překvapí příjemnou plností a hladkými tříslovinami. Díky zrání na dubovém sudu v sobě skrývá kromě ovocných tónů také tóny sladkého koření a zvládne také archivaci 10 – 12 let.

bílých jsme vybrali Les Roches Blanches 2021 – představitel svěžího šťavnatého minerálního stylu s typickými tóny Sauvignonu. Hrozny pro toto víno se sklízí z nejvýše položených vinic nad řekou Gironde, kde se nachází vápencovo-jílové podloží se zkamenělými ústřicemi. Les Roches Blanches díky své úžasné mineralitě skvěle doplní i rybí chody, sushi a sashimi!

Zastupitelem růžových vín je Chateau Roquefort Rosé.  Víno, které své lososově růžové zbarvení získalo macerací hroznů Cabernet Franc. Klasický představitel svěžích „růžovek“ s vůní i chutí po granátovém jablku a lesních jahodách, které se nesou i v dlouhé dochuti.

Copyright © 2023 DEGUSTATION, All rights reserved.

Přihlašte se k odběru novinek

Buďte vždy v obraze